Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: viharos közjáték után a legjobb nyolc közé jutott a házigazda! – videóval

Németország nyolcaddöntős mérkőzésével folytatódott tovább a labdarúgó Európa-bajnokság egyenes kieséses szakasza, ahol a házigazda Dániával csapott össze.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Az első percektől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a német válogatott, amelynek az első nagy lehetősége a 7. percben alakult ki, miután Kimmich 25 méterről lövésre vállalkozott, de Schmeichel kitolta a léc alá tartó labdát. Az ezt követő szögletből Schlotterbeck fejelt a bal felső irányába, de a dánok kapusán ő sem tudott kifogni. A 10. percben Rüdiger indítása után Havertz lőtt kapásból a tizenhatoson belül, Schmeichel azonban ezt is védeni tudta. A második negyedóra már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, és a dánok is eljutottak pár lövésig, de ezek igazán nagy veszélyt nem okoztak Neuer kapujára. A 36. percben aztán a nagy vihar és a villámlás miatt Michael Oliver félbeszakította a mérkőzést. Jó 25 perccel később folytathatták a játékot a felek, és a 37. percben Schmeicheltől egy újabb nagy védésre volt szükség, aki Havertz fejesét védte. A 42. minutumban a dánok előtt is adódott egy lehetőség, miután Schlotterbeck elvesztette a labdát a tizenhatosán belül, de Höjlund végül az oldalhálóba bombázott. A játékrész végül egy komoly dán helyzettel zárult. Az északiak egy ellentámadást indítottak, aminek a végén Delaney tette középre a labdát Höjlund elé, de a csatár már csak a kapujából jól kimozduló Neuerbe tudta lőni a játékszert.

A második játékrész elején aztán úgy tűnt, hogy Dánia megszerzi a vezetést Andersen góljával, de a játékvezető végül les miatt érvénytelenítette a találatot, majd két perccel később Németország jutott büntetőhöz, miután Raum beadásába épp Andersen ért hozzá kézzel. A labda mögé Havertz állt, ő pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest, 1-0! Az 59. percben Havertz megduplázhatta volna a góljai számát egy zseniális labdaátvételt követően, de 8 méterről hiába pörgette el a labdát Schmeichel mellett, a kaput végül nem találta el. A 66. minutumban Höjlund egalizálhatott volna, miután jól vette át a labdát a tizenhatoson belül, a lövését azonban Neuer hárítani tudta. Gyorsan meg is bosszulta magát a kihagyott lehetőség, a 68. percben ugyanis megduplázta előnyét a német válogatott! Schlotterbeck indította Musialát egy kiváló labdával, aki a tizenhatoson belül higgadtan a bal alsóba passzolt, 2-0! A második találat lényegében el is döntött minden kérdést, a dánok már nem tudtak komoly veszélyt jelenteni Neuer kapujára, sőt a véghajrában többször is lehetősége volt a németeknek a különbség növelésére, de újabb gólt már nem láthatott a közönség, így a német válogatott 2:0-ás győzelemmel jutott be a legjobb 8 közé.

Németország – Dánia 2-0 (0-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park Vezette: M. Oliver
Gólszerzők:
Havertz (53. – büntető), Musiala (68.) ill.-
Sárga lapok: -ill. Bah (57.), Maehle (60.)
Kiállítás:ill.-

Németország: Neuer – Raum (Henrichs 80.), Schlotterbeck, Rüdiger, Kimmich – Kroos, Andrich (Can 65.) – Musiala (Wirtz 80.), Gündogan (Füllkrug 65.), Sané (Anton 88.) – Havertz Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

Dánia: Schmeichel – Andersen, Vestergaard, Christensen (Bruun Larsen 81.) – Bah (Christiansen 81.), Delaney (Norgaard 70.), Höjbjerg, Maehle – Skov Olsen (Poulsen 70.), Eriksen – Höjlund (Wind 81.) Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők eredményei és további programja:

Szombat:
Svájc – Olaszország 2-0
Németország – Dánia 2-0

Vasárnap:
18:00 Anglia – Szlovákia (Tv: M4 Sport)
21:00 Spanyolország – Georgia (Tv: M4 Sport)

Hétfő:
18:00 Franciaország – Belgium (Tv: M4 Sport)
21:00 Portugália – Szlovénia (Tv: M4 Sport)

Kedd:
18:00 Románia – Hollandia (Tv: M4 Sport)
21:00 Ausztria – Törökország (Tv: M4 Sport)