Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ből igazolt brazil középpályást a Juventus – HIVATALOS

Célt értek az elmúlt hetek tárgyalásai, az olasz rekordbajnok Juventus bejelentette a kiszemelt középpályás szerződtetését…

(Photo by Alex Davidson/Getty Images)

A Juventus a vasárnapi napon hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy 2029-ig szóló szerződést kötött az Aston Villától érkező Douglas Luizzal.

A 26 éves brazil középpályás hazájában a hazájában a Vasco da Gama együttesében nevelkedett, majd a rióiakat 2017-ben elhagyva a Manchester City kötelékébe került. A City-ben egyetlen mérkőzést sem játszott, két idényt kölcsönben a spanyol Gironánál töltött. Ezt követően 2019-ben csapott le a játékjogára a Villa, amelynek mostanáig a meghatározó játékosa volt.

Douglas Luiz az elmúlt öt szezonban minden sorozatot figyelembe véve 204 mérkőzésen 22 gólt szerzett a birminghami együttes színeiben. A 2023-2024-es kiírásban 35 PL-bajnokin és összesen 53 meccsen szerepelt, ezalatt összesen tíz találat fűzödött a nevéhez.

Az olasz sajtó korábbi értesülései szerint a torinóiak 28 millió euróért, valamint két fiatal játékos, Samuel Iling-Junior és Enzo Barrenechea játékjogáért cserébe szerzi meg a brazil labdarúgó szolgálatait.