Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: a belga szövetség bocsánatot kért, miután Amadou Onana azt mondta egy videóban, “felrúgja Mbappét”

Bocsánatot kellett kérnie a Belga Labdarúgó-szövetségnek amiatt, hogy játékosuk, Amadou Onana egy videójukban azt mondta, hogy ő “majd felrúgja Mbappét” a Franciaország elleni nyolcaddöntő előtt.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

A belga szövetség bocsánatot kért, miután középpályásuk, Amadou Onana az egyik közösségi médiacsatornájukon közzétett videón azt mondta, hogy fel fogja rúgni a francia válogatott csapatkapitányát, Kylian Mbappét.

Belgium és Franciaország hétfő este Düsseldorfban találkozik az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Az időközben törölt videóban – melyet teljesen nem lehet eltüntetni az internetről – a belga komikus, Pablo Andres, aki a belga szövetség nevében rendszeresen szerepel közösségi médiatartalmakban, azt kérdezte:

“Ki rúgja meg Mbappé sípcsontját?”

Az Everton középpályása, Onana erre azt válaszolta a videóban:

“Amadou Onana.”

Stefan Van Loock, a belga szövetség szóvivője szombaton, a csapat sajtótájékoztatója előtt elnézést kért.

“A videót humorosnak szántuk, de azóta töröltük. Szeretnénk elnézést kérni mindenkitől, akit ezzel esetleg megbántottunk. Ezzel lezártuk az ügyet a részünkről.”

A 22 éves Onana eddig minden mérkőzésen játszott a belga válogatottban az Európa-bajnokságon. Mbappé is várhatóan kezdeni fog Düsseldorfban, miután orrtörés miatt kihagyta Franciaország Hollandia elleni utolsó előtti csoportmeccsét, és csak az utolsó Lengyelország elleni találkozón tért vissza – védőmaszkot viselve -, és végigjátszotta a 90 percet az 1-1-es döntetlennel végződött mérkőzésen.

A kérdéses videó: