Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: “Elnézést kell kérnünk mindenkitől, borzasztó ami történt!”

Luciano Spelletti szövetségi kapitánnyal ellentétben az olasz válogatott csapatkapitánya, Gianluigi Donnarumma kapus már kevésbé finomkodott, amikor értékelte a Svájc ellen történteket. 

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

 

Mint ismert, a címvédő egy meglehetősen egyoldalú találkozón búcsúzott Svájc ellen az Európa-bajnokság további küzdelmeitől. A meccset követően Luciano Spelletti ugyan magára vállalta a felelősséget, ám az olaszok kapusa szerint ez mindannyiuknak meg kell tenniük.

“Amit most tehetünk, hogy elnézést kérünk mindenkitől! Elképesztően fájó, ami történt! Csalódottak vagyunk, Svájc maximálisan megérdemelte a győzelmet, hiszen jobb volt nálunk. Az egész meccsen csak szenvedtünk!” – idézi a Sky Sports Italia a PSG játékosát.

“Amikor már a svájciak visszahúzódtak, egyedül a meccs legvégén adódtak igazán lehetőségeink… Jóval korábban kellett volna ezt elérnünk! Az első félidő egyszerűen borzasztó volt, túl sok helyet hagytunk nekik, túl könnyen veszítettünk labdát, semmiféle nyomást nem tudtunk rájuk gyakorolni… Nehéz lesz elfelejtenünk ezt a mérkőzést, de meg kell próbálnunk!” – folytatta Donnarumma, aki nem állt meg ennyinél.

“Egyszerűen mindenben alulmaradtunk ma! Hiányzott belőlünk a küzdeni akarás, a koncentráció és sajnos a minőség is. Még egymást sem tudtuk segíteni a pályán!” – így az olaszok kapusa, aki arra azért felhívta a figyelmet, hogy nem szabad temetni a nemzeti csapatot, hiszen fiatal és tehetséges játékosokból áll, és tudnak ők ennél sokkal jobban is futballozni, mint ahogyan azt az Európa-bajnokságon mutatták.