Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: hiába szerzett vezetést Georgia, a spanyolok fordítottak és kiütéses győzelmet arattak – videóval

Az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Georgia csak ráijeszteni tudott Spanyolországra, akik végül hozták a papírformát és továbbjutottak.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A spanyolok ahogy számítani lehetett rá nagyon bekezdtek és több helyzetet is kidolgoztak, a gólhoz a legközelebb Carvajal állt, de neki sem sikerült betalálni. A 18. percben jött is a hideg zuhany Spanyolországnak, egy kontratámadás végén Georgia ugyanis megszerezte a vezetést, miután Le Normand rosszul ért a labdába és öngólt vétett, 0-1! A 22. percben ismét a spanyolok veszélyeztettek, Fabián Ruiz lőhetett ígéretes helyzetből, de Mamardashvili bravúrral hárítani tudott. A betömörülő védelem ellen átlövésekkel próbálkoztak a spanyolok, a 35. perc végén Cucurella eresztett meg egy bombát, azonban Mamardashvili ezúttal is résen volt. A 38. percben Nico Williams lőtt kiszorított helyzetből, de Georgia hálóőre ismét hatalmasat védett. A 39. percben azonban már Mamardashvili is tehetetlen volt, miután Rodri egy átvételt követően 18 méterről remekül lőtte ki a bal alsót, 1-1! A szünetre tehát 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A 48. percben egy labdaszerzést követően Kvaratskheliához került a labda, aki észrevette, hogy Unai Simón kint állt a kapujából és félpályáról rátekerte a labdát a kapura, de a spanyolok szerencséjére 1 méterrel elkerülte azt. Az 52. percben ígéretes helyről lőhetett Spanyolország szabadrúgást, amelyet Yamal lőtt kapura, de Mamardashvili hárítani tudta a lövését, azonban a kipattanót követően összeszedték a spanyolok a labdát, majd Pedritól ismét Yamalhoz került a játékszer, aki kiválóan tekert a kapu elé, a labdájára pedig Fabián Ruiz érkezett és bólintott a kapuba, 2-1! A 63. percben közel állt a harmadik gólhoz a spanyol válogatott, Yamal kapott ajándékba egy labdát Kochorasvilitől, azonban a 16 éves támadó 16 méterről mellé gurított. A 75. percben a saját 16-osánál szerzett labdát Spanyolország, majd Fabián Ruiz indította Nico Williamst, aki saját térfeléről indult, majd megverte védőjét és erőből a léc alá vágta, 3-1! A 78. percben kis híján jött az újabb spanyol találat, de Nico Williams passzát Dani Olmo nagyon rosszul rúgta meg ziccerben. A 80. percben Yamal és Olmo kényszerítőzött, majd előbbi bökött alá a labdának, de már közel állt hozzá Mamardashvili, így hárítani tudott. A 83. percben Oyarzabal tette le a labdát Dani Olmónak, aki egy átvételt követően 15 méterről a jobb alsóba gurított, 4-1! A spanyolok hátrányból fordítva nyertek és ott vannak a negyeddöntőben, ahol a házigazda Németország lesz az ellenfelük.

Spanyolország – Georgia 4-1 (1-1)
Helyszín: RheinEnergieStadion (Köln), Vezette: F. Letexier (francia)
Gólszerzők: Rodri (38.), F. Ruiz (52.), N. Williams (75.), D. Olmo (83.) ill. Le Normand (18. – öngól)
Sárga lap: Morata (44.) ill. Davitashvili (71.)
Kiállítás: ill.

Spanyolország: Simón – Carvajal (Jesús Navas 81.), Le Normand, Laporte, Cucurella (Grimaldo 66.) – Pedri (Olmo 52.), Rodri, Ruiz (Merino 81.) – Yamal, Morata (Oyarzabal 66.), Williams. Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

Georgia: Mamardashvili – Kakabadze, Gvelesiani (Kvekveskiri 79.), Kashia, Dvali, Lochosvili (Tsitaishvili 63.) – Chakvetadze (Davitashvili 63.), Kiteishvili (Altunashvili 41.), Kochorasvili – Mikautadze (Zivzivadze 79.), Kvaratskhelia. Szövetségi kapitány: Willy Sagnol

A mérkőzés videós összefoglalója: