Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubrekordért igazolhat szélsőt a Brighton & Hove Albion – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton & Hove Albion klubrekordot jelentő összegért igazol támadót a Newcastle Unitedtől.

 (Photo by Jeroen van den Berg/Soccrates/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Brighton & Hove Albion 39 millió euró körüli összegben állapodott meg a Newcastle United szélsőjéért, Yankuba Mintehért, aki az előző szezont a holland  Feyenoordban töltötte kölcsönben. Ezzel a Brighton új klubrekordot állíthat be, mint legdrágább igazolás, amivel túlszárnyalja azt a 34 millió eurót, amelyet a Watfordnak fizettek tavaly nyáron Joao Pedro szerződtetéséért.

A Newcastle engedélyt adott a 19 éves játékosnak, hogy a személyes feltételekről tárgyaljon a Brightonnal. Ezekre a tárgyalásokra szombaton került sor, és már meg is beszélték a részletek. Minteh Gambiából repült vissza Angliába, hogy részt vegyen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

A Newcastle azért akarta eladni Minteh-t, hogy megfeleljenek a Premier League jövedelmezőségi és fenntarthatósági szabályainak (PSR). Ha a Newcastle nem tud megfelelni ezeknek június 30-ig, a következő szezonban esetleges pontlevonásnak néz elébe. Ennek érdekében Minteh eladása mellett hamarosan létrejöhet az üzlet Elliot Anderson ügyében is, aki a Nottingham Forestben folytatja pályafutását.

Minteh mindenképp a Premier League-ben szeretett volna maradni, pedig a gambiai válogatott játékost szóbahozták az Olympique Lyon csapatával is, ahová nem szívesen ment volta. Úgy volt, hogy az Evertonhoz is megy, mert a hírek szerint csatáruk, Dominic Calvert-Lewin távozik, de a tárgyalások meghiúsultak, miután nem tudtak megegyezni a feltételekben.

Minteh-t a Newcastle tavaly nyáron 7 millió euróért szerződtette a dán Odense BK-tól, és az elmúlt szezonban a holland Feyenoordnál kölcsönben lenyűgöző teljesítményt nyújtott: 27 Eredivisie-meccsen 10 gólt és 6 asszisztot jegyzett.