Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: döntöttek Luciano Spalletti jövőjéről!

A Svájc elleni, Gialuigi Donnarumma kapus szerint is botrányos Európa-bajnoki kiesést követően az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina hamar egyértelműsítette a szövetség álláspontját Luciano Spalletti jövőjét illetően.

 

(Photo by sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

 

A sportvezető természetesen elismerte, hogy Olaszország csúnyán leszerepelt a németországi kontinenstornán, ám mint mondta, nem terveznek személyi változást a válogatott élén.

“A mérkőzést követően hosszasan beszélgettünk Mr. Spallettivel, és egyet értettünk abban, hogy nem bújhatunk el a felelősségvállalás elől. Nincs semmiféle rejtegetni valónk, közösen hibásak vagyunk a kialakult helyzetért!” – fogalmazott vasárnap, az olaszok Iserlohn-ban található Eb-főhadiszállásán megtartott sajtótájékoztatóján Gravina.

“Biztosak vagyunk abban, hogy nem megoldás a problémáinkra, hogy egy több évre tervezett projektet máris feladnánk 8-9 hónap elteltével. Nem gondolkozunk Luciano Spalletti menesztésén, hiszen a projektünk középpontjában ő áll! Az elmúlt időszak, valamint az Európa-bajnokság, való igaz nem sikerült a terveink szerint, de ehhez az is nagyban közrejátszott, hogy nem mindig állhatott a válogatott rendelkezésére minden játékos. A bizalmunk töretlen! Hiszünk abban, hogy a terveink szerint működtethető majd a projekt! 60 nap múlva máris új kihívások várnak ránk, készen kell állnunk!” – tette még hozzá az olasz szövetség elnöke, aki utolsó mondatával utalt arra, hogy Olaszország legközelebb szeptember 6-án játszik tétmérkőzést, a Nemzetek Ligájában, Franciaország ellen.