Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: féltucat játékos hagyta el a Napolit – HIVATALOS

A Napoli együttese bejelentette, hogy szerződése lejártával hat eddigi játékosa hagyta el a klubot június 30-án…

(Photo by Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images)

A Napoli hivatalos csatornáin keresztül búcsúzott el a csapat hat lejáró szerződésű játékosától, név szerint a hónap végén Piotr Zielinski, Leander Dendoncker, Pierluigi Gollini, Hubert Idasiak, Diego Demme és Hamed Traore egyaránt elhagyta a délolasz együttest.

Közülük a legnagyobb név egyértelműen a lengyel középpályás, aki az elmúlt nyolc évben több mint 350 mérkőzésen lépett páyára a Partenopei színeiben. Zielinski 2016-ban az Empolitól került a nápolyiakhoz, és azóta a csapat erőssége, a közöngség nagy kedvence volt. Az elmúlt szezon közben a felek nem tudtak megállapodni a közös folytatásról, a hírek szerint a rutinos középpályás a következő idénytől az Interhez kötelezte el magát, ennek hatására a Napoli tavasszal már a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára sem nevezte őt.

Ahhoz képest, hogy Zielinskit az elmúlt években rendre a Premier League élcsapataival is összeboronálták, mindenképpen luxusnak számít, hogy a 2022-2023-as idény olasz bajnoka ingyen engedte el a csapat egykori meghatározó játékosát.

A többi távozó általában kiegészítő szerepet töltött be a csapatban, és nem jelent szenzációt, hogy külön utakon folytatja.