Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Club América hódította el a mexikói Szuperkupát – videóval

Magyar idő szerint hétfőre virradóra rendezték meg az idei mexikói Szuperkupa-mérkőzést a Club América és a Tigres UANL között…

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

A 2023-2024-es idény két bajnoki kiírását megnyerő Club América 2-1-es győzelmet aratott a Tigres UANL felett, így a rekordbajnok újabb értékes trófeát zsebelt be.

Az Egyesült Államokban rendezett Szuperkupa-mérkőzés elején a Tigres szerezte meg a vezetést, miután egy ellentámadás végén Juan Brunetta a saját lövése utáni kipattanót pofozta be közelről a hálóba. A folytatásban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a mexikóvárosi gárda és az első játékrész derekánál Javairo Dilrosun tizenhatoson kívüli átlövéséből ki is egyenlítettek. A Club América tovább nyomott, ennek pedig ismét meglett az eredménye, a 35. percben Zendejas fejese után Henry Martín kotorta be közelről a kipattanót a tehetetlen C. Rodríguez kapujába, így megfordították a mérkőzést. az első félidő végeztével már az América vezetett 2-1-re. A szünet utáni folytatásban is inkább a bajnok veszélyeztetett, azonban a további helyzetek rendre kimaradtak. A monterrey-i gárda előtt csak elvétve adódtak lehetőségek, Gignac azonban a második játékrész félénél ajtó-ablak helyzetben rosszul találta el a labdát és a kapu fölé bombázott. A Tigres hiába igyekezett az utolsó pillanatig az egyenlítésért, az América megőrizte egygólos előnyét a lefújásig.

A Club América ezzel története során először hódította el a mexikói Szuperkupát.

Club América – Tigres UANL 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Dilrosun (24.), H. Martín (35.), ill. Brunetta (7.)