Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt a magyar válogatott alapemberének sorsa – HIVATALOS

A tavaszi kölcsön után nyáron ismét klubot válthat a magyar válogatott védekező középpályása…

(Photo by Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Sunderland hivatalos oldalán jelezte, hogy nem élt opciós jogával Callum Styles ügyében, így július 1-jével a magyar válogatott középpályás játékjoga visszakerült a harmadosztályú Barnsley együtteséhez.

A 24 éves védekező középpályás 2018 óta jelenlegi kenyéradója alkalmazásában áll, azóta kizárólag kölcsönben hagyta el az együttest. Styles a 2022-2023-as idényt a másodosztályú Millwall soraiban töltötte, de mivel magasabb osztályban nem talált csapatot magának, így visszatért a Barnsley-hoz. A legutóbbi idény első felében ősszel 20 tétmérkőzés alatt három gólt és két gólpasszt regisztrált a csapat színeiben, majd januártól a “fekete macskák” soraiban szerepelt, ahol 12 meccsen jutott szóhoz.

“Jelenleg is tervezzük az új idényt, és úgy döntöttünk, nem élünk a kivásárlási opciónkkal, így Callum nálunk töltött ideje lejárt. A hozzáállása és a morálja első osztályú volt, és a legjobbakat kívánjuk neki” – mondta el Kristjaan Speakman, a Sunderland sportigazgatója.

A magyar felmenőkkel is rendelkező labdarúgó 2022-ben mutatkozott be a magyar válogatottban, azóta 23 mérkőzésen lépett pályára a címeres mezben és Marco Rossi Eb-keretének is tagja volt.

A szigetországi sajtóhírek szerint Stlyes a következő szezonban is jó eséllyel a Championshipben játszhat, mivel több másodosztályú együttes érdeklődik iránta.