Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Cristiano Ronaldo elismerte, ez lesz az utolsó Európa-bajnoksága

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Portugália tizenegyespárbajban gyűrte le ellenfelét, Szlovéniát a németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így ott lehet a legjobb nyolc között, ahol Franciaország lesz az ellenfele. A portugál válogatott csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo a mérkőzés után elmondta, hogy ez lesz az utolsó nagy európai tornája.  

 (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Cristiano Ronaldo elismerte, hogy a németországi Európa-bajnokság “minden kétséget kizáróan” az utolsó lesz a pályafutása során. A portugál támadó – aki 2016-ban Európa-bajnok is lett – 14 góllal a torna történetének gólrekordere.

Az idei nyári tornán még nem szerzett gólt, de továbbra is esélye van a mesébe illő búcsúra és egy újabb bajnoki címre, miután Portugália túlélte a Szlovénia elleni büntetőpárbajt a nyolcaddöntőbe, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Ronaldo 43 éves lesz a következő Eb idején, amelyet az Egyesült Királyságban és az Írországban rendeznek, és megerősítette, amit sok néző már eddig is sejtett.

“Ez kétségkívül az utolsó Európa-bajnokságom”

– mondta Ronaldo az O Jogo című portugál lapnak a mérkőzés után.

“De nem emiatt vagyok elérzékenyülve. Meghatódom mindattól, amit a futball jelent számomra: a játék iránti lelkesedésemtől, attól, hogy láthatom a szurkolóim, a családom és az emberek irántam érzett szeretetét. Nem azzal van a baj, hogy elhagyom a futball világát. Mi mást tehetnék vagy nyerhetnék még? Ez nem eggyel több vagy kevesebb ponton fog múlni. Az emberek boldoggá tétele az, ami a legjobban motivál.”

Ronaldónak egy igazi érzelmi hullámvasúton kellett átesnie Frankfurtban, miután a hosszabbítás felénél a szlovén kapus, Jan Oblak hárította a büntetőjét. A játékos még a pályán sírva fakadt, és a szünetben a csapattársaknak kellett megvigasztalniuk, hogy aztán oda merjen állni a tizenegyespárbaj első lövéséhez, amit már sikeresen be is lőtt a kapuba.