Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Cristiano Ronaldo sírva fakadt a kihagyott büntetője után, a továbbjutás miatt viszont nagyon boldog- videóval

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Portugália tizenegyespárbajban gyűrte le ellenfelét, Szlovéniát a németországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így ott lehet a legjobb nyolc között, ahol Franciaország lesz az ellenfele. Cristiano Ronaldo már a rendes játékidőben eldönthette volna a továbbjutás kérdését, azonban kihagyott egy tizenegyest, ami után teljesen összeomlott. A mérkőzés végén maga mondta el, hogyan érzett az eset után.

 

 (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Cristiano Ronaldo elismerte, hogy “egyszerre szomorú és boldog”, miután a rendes játékidőben kihagyott egy büntetőt, amivel eldönthette volna csapata továbbjutását. A 39 éves portugál támadó sírva fakadt, miután a hosszabbítás felénél a szlovén kapus, Jan Oblak hárította a büntetőt, csapattársainak kellett vigasztalnia. A tizenegyespárbaj első büntetőjét azonban már értékesítette, majd Diogo Costa háromszor is hárította a szlovének lövéseit, így Portugália továbbjutott.

Cristiano Ronaldo könnyekben tört ki a hosszabbítás szünetében: 

Ronaldo, aki jelenleg a szaúd-arábiai Al-Nasszr csapatában futballozik, elismerte, hogy a mérkőzés után egy igazi érzelmi hullámvasúton ment keresztül.

“Először szomorú voltam, most meg túlságosan örülök”

– mondta a pályán a közvetítőknek.

“Ez a futball. Ezt adja a futball. Ezt nem lehet megmagyarázni. Megvolt a lehetőségünk, hogy továbbjussunk. Nem sikerült. Oblak védett. Újra meg kell néznem, nem tudom, hogy jól találtam-e el vagy sem. Szomorú vagyok, de egyben boldog is. Fontos, hogy élvezzük a továbbjutást. Nagyszerű munkát végzünk, ott vagyunk a következő fordulóban. Több esélyünk volt, ezért megérdemeltük volna a továbbjutást.”

Ronaldo a mérkőzés után azt is elismerte, hogy ez lesz az utolsó Európa-bajnoksága. 

Portugália a Porto kapusának, Diogo Costának köszönhette a sikert, aki a hosszabbításban először Benjamin Sesko elől mentett meccslabdát, majd a tizenegyesprábajban a szlovénok három lövését is kivédte.

A portugál válogatott most pénteken Hamburgban Franciaországgal találkoznak a nyolcaddöntőben.