Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Merih Demiral duplájának köszönhetően Törökország kiejtette Ausztriát – videóval

A 2024-es Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének utolsó mérkőzése izgalmasra sikeredett, amelyen Törökország felülmúlta Ausztriát és bejutott a legjobb 8 közé.

(Photo by Emin Sansar/Anadolu via Getty Images)

Már a 1. percben megszerezte a vezetést a török válogatott, egy szögletet követően Baumgartner kis híján öngólt vétett, de Pentz még hárítani tudott a gólvonalról, a kipattanóra azonban Merih Demiral reagált a leggyorsabban és erőből a léc alá lőtt, 0-1! A 3. percben Baumgartner egyenlített kis híján, de lövése centikkel elkerülte a jobb alsót. A 6. percben Schmid szögletét követően a kapu előtt egy méterrel gurult végig a labda, amelyet Baumgertner majdnem a kapuba tuszkolt, viszont Demiral megelőzte. Az erőteljes kezdést követően a helyzetek száma visszaesett, csak kisebb lehetőségek alakultak ki, azok is többnyire szögletet követően, így egygólos török előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

Az 51. percben megvolt Ausztria előtt a lehetőség az egyenlítésre, de Marko Arnautovic elpuskázta óriási ziccerét. Az osztrákok nyomtak és jöttek is a lehetőségek, de rendre elpuskázták, ami meg is bosszulta magát. Az 59. percben ugyanis Arda Güler szögletére Merih Demiral érkezett remek ütemben és erőből a kapuba fejelt 4 méterről, 0-2! A 66. percben azonban visszajött a meccsbe Ausztria, Sabitzer szögletét fejelte a hosszú irányába Posch, amire teljesen üresen érkezett Gregoritsch és lőtt kapásból a kapuba, 1-2! A 85. percben Baumgartner állt közel az egyenlítéshez, de fejese centikkel elkerülte a kapuba bal oldalát. A ráadás 3. percében Yilmaz eldönthette volna a továbbjutás sorsát, azonban ziccerét Pentz védeni tudta. Az utolsó másodpercekben Baumgartner fejelhetett teljesen üresen 6 méterről, azonban Mert Günok talán az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb védésével a negyeddöntőbe juttatta csapatát.

Ausztria – Törökország 1-2 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse), Vezette: Soares Dias (portugál)
Gólszerzők: Gregoritsch (66.) ill. Demiral (1., 59.)
Sárga lap: Schmid (38.), Lienhart (52.) ill. Kökcü (11.), Yüksek (42.)
Kiállítás:ill.

Ausztria: Pentz – Posch, Danso, Lienhart (Wöber 65.), Mwene (Prass 46.) – Seiwald, Sabitzer – Laimer (Grillitsch 65.), Baumgertner, Schmid (Gregoritsch 46.) – Arnautovic. Szövetségi kapitány: Ralf Rangnick

Törökország: Günok – Müldür, Bardakci, Demiral, Kadioglu – Yuksek (Özcan 58.), Ayhan – Yilmaz, Kökcü (Kahveci 83.), Yildiz (Akturkoglu 78.) – Güler (Yokuslu 78.). Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella

A mérkőzés videós összefoglalója: