Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Vinícius Junior eltiltás miatt kihagyja a negyeddöntőt Uruguay ellen

Ahogy arról beszámolunk, Brazília 1-1-es döntetlent ért el Kolumbia ellen, ami ezt jelentette, hogy a második helyet szerezte meg a csoportjában a 2024-es Copa Américán. A negyeddöntőben ráadásul nem lehet ott a csapat egyik legjobbja, Vinícius Junior sem.

(Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Vinícius Junior eltiltás miatt nem lesz ott a brazil válogatott Uruguay elleni Copa América-negyeddöntőjében. A Real Madrid 23 éves támadója a Kolumbia elleni csoportkör utolsó mérkőzésén megkapta a második sárga lapját is a tornán, ami eltiltással jár a következő fordulóra.

A kaliforniai Santa Clarában rendezett mérkőzésen mindössze 7 perc elteltével kapta meg a második lapot, miután felrúgta James Rodríguezt. Az elsőt a Paraguay ellen 4-1-re megnyert mérkőzés 83. percében kapta. Ezzel kihagyja az Uruguay elleni negyeddöntős összecsapást, amelyet szombaton rendeznek Las Vegasban.

“Előfordul ilyesmi”

– mondta a brazilok szövetségi kapitánya, Dorival Junior.

“Fontos meccs volt, és nem akartam senkit pihentetni. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Nagyon furcsa volt a sárga lap, mivel ez volt első szabálytalanság a mérkőzésen. De az emberek azt mondják, hogy meg kell tanulnunk a nagy sztárjaink nélkül játszani, úgyhogy most itt az ideje. Neymart már elvesztettük. Ez egy olyan pillanat, amikor más játékosoknak is lehetőséghez kell jutnia.”

Vinícius Junior 33 válogatottságot szerzett hazája színeiben, és eddig öt gólt szerzett. A paraguayiak ellen kétszer is betalált, így a torna Aranycipőjéért folytatott versenyben jelenleg a második az argentin Lautaro Martinez mögött megosztva hét másik játékossal.