Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag betalált, de kétgólos vezetésről kapott ki a Philadelphia Union – videóval

Az MLS szerdai játéknapján a Philadelphia Union gárdája a Chicago Fire vendégeként lépett pályára…

(Photo by Jeff Dean/Getty Images)

Óriási csatában a Chicago Fire 4-3-as győzelmet aratott a Philadelphia Union ellen drámai végjátékot követően. A vendégek már az első negyedóra végén megszerezhették volna a vezetést, azonban Gazdag a kapu közeléből lesről talált a hálóba, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. 30 perc elteltével a Fire szerezte meg a vezetést, Maren Haile-Selassie egy lecsorgó labdát pofozott be a kapuba. Bár a hazaiak közel jártak az újabb gólhoz, kisvártatva Flach lövése Chris Donovan lábán irányt változtatva kötött ki a chicagói ketrecben, így némi szerencsével kiegyenlítettek a pennsylvaniaiak. Az első játékrész ráadásában Brady kapus lerántotta Harrielt a tizenhatoson belül, a vendégek javára megítélt tizenegyest Gazdag Dániel biztos lábbal értékesítette, így csapata 2-1-es vezetéssel mehetett a szünetre. A második félidő elején a Union újabb góllal sokkolta a házigazdát, a fiatal Jack McGlynn lövése mindkét kapufát érintve jutott a hálóba. Ezzel a vendégek már 3-1-re vezettek, a Fire azonban tovább támadott a felzárkózás érdekében. A hazaiak sokáig elpuskázták a lehetőségeket, majd amikor már egyre elkeseredettebb rohamokat vezettek, a hajrában eredményesek tudtak lenni. Az utolsó tíz percen belül jártunk már, amikor Hugo Cuypers fejelt a hálóba egy beívelést követően. A rendes játékidő legvégén egy égből leeső labdát a paraguayi Gastón Giménez kapásból bombázott be, kiegyenlítve a meccs állását. Ezzel pedig még nem volt vége a Fire nagy felkapaszkodásának, a 92. percben ugyanis Hugo Cuypers bevitte a győztes találatot is, így a Chicago 4-3-as bravúrgyőzelmet aratott.

A magyar válogatottól visszatérő Gazdag Dániel rögtön góllal vétette észre magát klubcsapatában, ezzel 17 pályára lépésről 11 gólos az MLS 2024-es szezonjában. A Philadelphia viszont képtelen volt megszakítani pocsék sorozatát, zsinórban az ötödik meccsét vesztette el és már nyolc mérkőzés óta nyeretlen, így az utolsó előtti helyen áll a keleti konferenciában, bár csak négy ponttal van lemaradva az utolsó playoff-helytől.

Chicago Fire – Philadelphia Union 4-3 (1-2)
Gólszerzők: Halle-Selassie (30.), Cuypers (82., 90+2.), G. Giménez (89.), ill. C. Donovan (38.), Gazdag (45+7. – büntetőből), McGlynn (49.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore