Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb brazil kiesőjelölt nevezheti ki a rutinos argentin edzőt – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint megállapodott új állomáshelyével a tapasztalt argentin szakember…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint Ramón Díaz veszi át a brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2024-es kiírásában gyengélkedő Corinthians irányítását.

A 64 éves tréner az elmúlt szezon közben az ugyancsak kiesési gondokkal küzdő Vasco da Gama élére nevezték ki, melyet végül megmentett a kiesés elől. Díaz munkáját azonban idén áprilisban a rossz rajt után megköszönték. Az argentin szakember irányításával a Vasco 41 mérkőzésből 17 találkozót nyert meg 11 döntetlen és 13 vereség mellett.

A tapasztalt szakember korábban három megszakításban irányította az argentin River Plate-et, mellyel összesen hat bajnoki címet nyert, emellett 1996-ban elhódították a Libertadores-kupát, valamint további értékes címeket zsebeltek be. Díaz több argentin klubcsapat irányítása mellett a mexikói Club América edzője és a paraguayi válogatott kapitánya is volt. Emellett többször megfordult a Közel-Keleten, 2016 és 2018 között a szaúdi Al-Hilalt és Al-Ittihadot irányította, később az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Nasszr, majd pedig ismét az Al-Hilal mestere volt, azonban miután az elmúlt idényben nem tudták megnyerni az AFC Bajnokok Ligáját és a helyi bajnokságot sem, tavaly májusban távozott a csapattól.

A Corinthians 13 forduló alatt mindössze egyetlen mérkőzést nyert meg az aktuális bajnokságban, így 9 pontjával az utolsó előtti helyen szerénykedik a kiesőzónában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!