Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az izraeli válogatott Budapesten játszhat a Nemzetek Ligájában

Az országban fennálló háborús helyzet miatt az izraeli válogatottnak ismét új helyszínt kell keresnie a hazai meccseinek…

(Photo by Horvath Tamas/Getty Images)

A Nemzeti Sport hívta fel rá a figyelmet, hogy az UEFA honlapja szerint az izraeli válogatott az országban fennálló háborús helyzet miatt az ősszel is Magyarországon játssza hazai mérkőzéseit.

A Nemzetek Ligája A-ligájának 2. csoportjában Izrael labdarúgó-válogatottja Belgiummal, Franciaországgal, valamint Olaszországgal került össze. Az olaszokkal szeptember 9-én, a franciákkal október 10-én, míg a belgákkal november 17-én mérkőzik meg pályaválasztóként.

A közel-keleti ország csapata a kialakult háborús helyzet miatt továbbra sem tudja hazai környezetben lejátszani a mérkőzéseit. Az UEFA – az izraeli szövetség kérésének eleget téve – Magyarországot jelölte ki semleges meccshelyszínnek, így az NL-mérkőzések otthona Budapest lesz, az UEFA honlapján a szeptemberi és az októberi mérkőzés helyszíneként már a Bozsik Arénát tüntették fel, a novemberi, belgák elleni mérkőzésnél még nem szerepel stadion.

Izrael korábban tavaly novemberben előbb Svájc, majd Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőjét Felcsúton, a Pancho Arénában vívta.