Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: Canales góljával győzött idegenben a Monterrey – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának nyitófordulójában a CF Monterrey a CF Pachuca otthonába látogatott hétfőre virradóra…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) új kiírásában a CF Monterrey 1-0-ra megnyerte a CF Pachuca vendégeként az első forduló egyik legnagyobb rangadóját. Noha az első lehetőségek a hazaiak előtt adódtak, szűk negyedóra elteltével a vendégek kerültek lépéselőnybe, miután egy gyors ellentámadás végén De La Rosa bejátszásából a rutinos Sergio Canales az ötösről továbbította a játékszert a hálóba. Nem sokkal később a Pachucától igazolt De La Rosa maga is gólt szerezhetett volna, azonban csak a kapufát találta el. A Rayados aktívabban játszott az első félidőben, de a legnagyobb lehetőségeit is elpuskázta, képtelen volt növelni előnyét. A térfélcserét követően hazaiak egyre inkább átvették az irányítást, mezőnyfölényben játszottak, de csak elvétve tudtak gólhelyzetbe kerülni, melyek azonban rendre kimaradtak. A Monterrey bár a védekezésre összpontosított, emellett gyakran ígéretes ellentámadásokat vezetett, azonban ők is csak egy meg nem adott gólig jutott, így a vendégek egygólos sikert arattak.

CF Pachuca – CF Monterrey 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Canales (14.)

 

A bajnokság első fordulójában a Pumas UNAM 4-1-re kiütötte a Club Leónt, így a fővárosiak állnak az élen, míg az előző két kiírást megnyerő Club América meglepetésre 2-1-re kikapott az Atlético San Luístól.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore