Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: az MU-nál is kiszemelték a törökök egyik legjobbját! – sajtóhír

Angol lapértesülések szerint a Manchester United érdeklődését is felkeltette a török válogatott kulcsemberének, Ferdi Kadıoğlunak a szerződtetése.

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

 

A 24 esztendős balhátvéd a török válogatott egyik legjobbja volt az Európa-bajnokságon, ahol meggyőző teljesítményt nyújtott, ráadásul számos statisztikai mutató is igazolja, hogy az Eb legjobb játékosai között említhetjük.

Balhátvédként, Kadıoğlu nevéhez köthető a legtöbb szerelés (18); a második legtöbb megnyert párharc a földön (32); az ellenfél térfelén a második legtöbb labdát szerezte (19); ráadásul a támadások építésében is igen aktív, hiszen a pontrúgásokat nem számítva a második legtöbb helyzetet alakította ki (12).

Az energikus és technikás játékos jelenleg a Fenerbahce futballistája, ám mint már mi is beszámoltunk róla, igencsak megnőtt az ázsiója a transzferpiacon.

Az angol lapok szerint például az Arsenal után a Manchester Unitednél is szerepel Kadıoğlu neve, akit az új sportigazgató, Dan Ashwoth szemelt ki, beajánlva őt Eric ten Hag menedzsernek.

Figyelembe véve az MU elmúlt idénybeli szenvedéseit a balhátvéd poszton, vagy Tyrel Malacia és Luka Shaw sérülékenységét, nem kizárt, hogy a “vörös ördögök” erősítenek a poszton.