Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszországba készül a River Plate támadójátékosa – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a River Plate megválik támadó középpályásától, aki Európában készül pályafutása folytatására…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint megszületett a megállapodás arról, hogy a River Plate az orosz Szpartak Moszkvához küldi Esequiel Barco játékjogát, akiért új csapata 16 millió dolláros átigazolási díjat fog fizetni.

A 25 éves támadószellemű játékos annak idején az Independientében nevelkedett, majd igazán átütő produkcióra az MLS-ben szereplő Atlanta United színeiben volt képest, ahol 2018 és 2021 között 107 mérkőzésen 19 gólt szerzett, majd 2022 januárjában került a Riverhez.

Barco lassan nyerte vissza a formáját az argentin bajnokságba hazatérve, idővel azonban a “milliomosok” húzóemberei közé tartozott. Az elmúlt két és fél évben 127 mérkőzésen 17-szer volt eredményes és 19 gólpasszt adott a Riverben. Menet közben a 2023-as Liga Profesionalban ötször volt eredményes, míg az idei első kiírásban 14 mérkőzésen hat előkészítést vállalt.

A kiszivárgott híresztelések szerint Barco négy évre szóló szerződést készül kötni új állomáshelyével.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!