Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: megvan, hányas számú mezben játszik majd Kylian Mbappé – sajtóhír

Kylian Mbappé hamarosan tényleg csatlakozik új klubjához, a Real Madridhoz, és már az is kiderült, hányas számú mezt fogja viselni a királyi gárdában.

 

 (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Kylian Mbappé a 9-es számú mezt viseli majd debütáló szezonjában a Real Madridban.

a francia támadó madridi átigazolását júniusban erősítették meg a Paris Saint-Germain távozását követően, és a The Athletic információi szerint várhatóan ő fogja magára ölteni a 9-es számú mezt.

A madridiak 9-es számú mezét a 2022/23-as szezon óta, Karim Benzema Al-Ittihadba való átigazolása óta nem viselte senki.

Mbappe a PSG-nél a 7-es számú mezt viselte, a franciáknál pedig a 10-es számot. Vinícius Junior Eden Hazard tavaly nyári távozása óta a madridiak 7-es számú mezét viseli, míg Luka Modric a 10-es számú mezt.

Mbappé mezszámának megerősítése akkor történt, amikor a Real Madrid egy sor számváltozást jelentett be az új szezon előtt. Eduardo Camavinga Nacho távozását követően a 6-os számot viseli majd, Federico Valverde a 15-öst cserélte a Toni Kroos által megüresedett 8-as mezre, Aurelien Tchouameni a 14-es, Arda Göüler a 15-ös, Jesus Vallejo pedig a 18-as számot kapta.

Benzema, aki 647 mérkőzésen szerzett 353 góljával minden idők második legeredméynyesebb madridi góllövője, 13 évig viselte a 9-es számú mezt. Ő az egyik azon klublegendák közül, akiket Mbappé követ majd a szám megöröklésében. Cristiano Ronaldo, az ötszörös Aranylabda-győztes 438 mérkőzésen szerzett 450 góljával minden idők legeredményesebb madridi gólszerzője a 9-es számot viselte a klubnál töltött debütáló szezonjában, mielőtt Raúl távozása után átvette a 7-es mezt. A brazil támadó Ronaldo szintén négy szezonon keresztül viselte ezt a számot, akárcsak a klub negyedik legjobb góllövője és kétszeres Aranylabda-győztes Alfredo Di Stéfano.

A Real Madrid megerősítette, hogy Mbappét július 16-án mutatják be madridi játékosként a Bernabeuban. A 25 éves játékos ötéves szerződést írt alá, amellyel 2029-ig marad a klub játékosa.