Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Addig játszom, amíg élvezem…”

Az argentin válogatott Kanada 2-0-s legyőzésével bejutott az idei Copa América döntőjébe…

(Photo by Robin Alam/ISI Photos/Getty Images)

A világbajnok és Copa América-címvédő argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi a Kanada elleni megnyert elődöntőt követően szót ejtett a válogatottbeli jövőjéről:

“Di María már közölte, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése, én azonban nem akarok semmit sem mondani. Addig játszom, amíg élvezem. Szeretem a párharcokat, azokat a csatákat, aimket megvívtunk, nagyszerű dolgokat értünk el, melyekre csak büszkék lehetünk.”

A 37 éves klasszis 2005 óta 186 mérkőzésen 109 gólt szerzett az Albiceleste színeiben. Amennyiben Messi a Copa América után is játszana a válogatottban, a következő nagy torna, a 2026-os világbajnokság ideje alatt ünnepelné a 39. születésnapját.

A Messi vezette argentin válogatott veretlenül jutott be a Copa América döntőjébe, miután ötből négy meccset kapott gól nélkül nyert meg a rendes játékidőben, a torna negyeddöntőjében pedig Ecuador ellen 1-1-es döntetlent követően tizenegyesrúgásokkal diadalmaskodott.

Az argentin válogatott ellenfele Kolumbia lesz hétfőre virradóra az idei Copa América fináléjában.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!