Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: értékesítette spanyol védőjét a Manchester City! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy eladta balhátvédjét, Sergio Gómezt, aki Spanyolországban folytatja a pályafutását.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Hosszú ideje téma volt, hogy a Manchester City kész megválni létszámfeletti védőjétől, Sergio Gómeztől. Ezek a pletykák végül igaznak is bizonyultak, a klub ugyanis a mai nap folyamán bejelentette, hogy értékesítették a balhátvédet, aki a Real Sociedadban folytatja a pályafutását. A döntés nem meglepő, hiszen a spanyol futballista egyértelműen peremember volt Pep Guardiola keretében. Mindezt jól mutatja, hogy a két szezonnal ezelőtt leigazolt Gómez összesen 1411 perc erejéig kapott lehetőséget a spanyol mestertől. A Real Sociedadnak viszont egy balhátvédre volt szüksége, miután nem tartottak igényt az előző szezonban kölcsönvett Kieran Tierneyre, így számukra kapóra jött ez a lehetőség. A spanyol alakulat összesen 9 millió eurót fizetett a 23 éves futballista játékjogáért a Citynek, akik egy jövőbeni értékesítés esetén 30%-át meg fogják kapni az átigazolási díjnak.

Sergio Gómez összesen 38 mérkőzésen ölthette magára a Manchester City szerelését, ez idő alatt 2 gólpasszt jegyzett. A védő a Manchesterben eltöltött két szezonja alatt 6 trófeát nyert, amelyek közül kiemelkedik a 2 bajnoki cím, és a Bajnokok Ligája győzelem. Gómez új állomáshelyén 2030 nyaráig szóló szerződést írt alá.