Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bielsa: “Mindenkit megfenyegettek, hogy ne beszéljenek róla…”

Marcelo Bielsa a labdarúgás jelenével és jövőjével kapcsolatos aggályai megosztása után a legutóbbi sajtótájékoztatóján ismét nagy vihart kavart kijelentéseivel…

(Photo by Candice Ward/Getty Images)

A Copa América bronzmérkőzésére készülő uruguayi válogatott szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa ezúttal sem egy szokványos sajtótájékoztatót tartott, miután többször is felemelte a hangját bizonyos kérdésekben.

Az argentin stratéga először akkor akadt ki, amikor az újságírók számonkérték rajta csapata játékosainak viselkedését, akik a kiesést követően összetűzésbe kerültek a kolumbiai szurkolókkal:

“A játékosok pontosan úgy reagáltak, ahogy minden ember tette volna. Megtámadták a családjukat, feleségüket, kisgyereküket, testvéreiket, persze, hogy a segítségükre siettek. Te meg azt kérdezed, hogy meg fogják-e büntetni őket? Az kimerítené a bűnrészesség fogalmát…”

A torna első két meccs után az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni is kritizálta a pályák állapotát, majd többet nem beszélt róla (és kapott egy mondvacsinált eltiltás), mindez úgy tűnik, korántsem azt jelenti, hogy a többi stadion állapota rendben lenne:

“Megmondták Scaloninak, hogy egyszer már beszélt a pályák állapotáról, többet ne tegye, mert annak következményei lesznek, ugyanez vonatkozik a játékosokra is. Mindenkit megfenyegettek. Pedig a körülmények továbbra sem alkalmaasak. Az Egyesült Államok azonban szövetkezett a FIFA-val…” – jelentette ki Bielsa.

Ugyanakkor Bielsa elismerte a saját felelősségét a Kolumbia elleni elődöntőben elszenvedett vereség miatt: “Úgy gondolom, hogy jobb játékoskerettel kaptunk ki, ráadásul nem is érdemeltük volna meg a győzelmet, ami az én felelősségem. Egy félidőt emberelőnyben játszva kaptunk ki, ennél nagyobb kritika nem létezik egy edző számára.”

A Celeste magyar idő szerint vasárnapra virradóra játszik a harmadik helyért Kanada ellen.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!