Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Messi kőkemény meccsre számít a döntőben

Az Egyesült Államokban zajló Copa América döntőjét a címvédő Argentína és a közel két és fél éve veretlen Kolumbia vívja egymással…

(Photo by Sarah Stier/Getty Images)

Az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi a döntő előtti várakozásairól beszélve elmondta, hogy mindenképpen nehéz meccsre számít a fináléban, de jó erőben érzi a csapatát:

“Természetesen láttuk az Uruguay-Kolumbia elődöntőt. Pontosan tudtuk, hogy bármelyik csapat lesz az ellenfelünk, kőkemény meccs lesz a döntőben. Kolumbia már régóta nem veszített, nagyszerű játékosokat vonultat fel és igencsak intenzív játékot játszanak. Leginkább abban rejlik az erősségük, hogy gyors és dinamikus támadásokat vezetnek. A döntők mindig különböző meccsek, de jó formában vagyunk, nyugodtak vagyunk az egész tornán, igyekszünk élvezni azt, ami körülöttünk történik. Nagyon koncentrálunk a döntőre.”

Az argentin válogatott az Ecuador elleni negyeddöntőt tizenegyesrúgásokkal nyerte, az összes többi meccsén a rendes játékidőben diadalmaskodott a tornán, míg Kolumbia egy döntetlen mellett ugyancsak négy győzelmet aratott az eddigi mérkőzésein.

A kolumbiai válogatott – az argentinok elleni vereség – 2022 februárja óta 28 meccset vívott meg veretlenül, abból 25-öt mostani szövetségi kapitánya, Néstor Lorenzo irányításával, míg az Albiceleste a legutolsó 25 meccséből csupán egyet, az Uruguay elleni vb-selejtezőt vesztette el tavaly novemberben.

A Copa América döntőjét magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra, hajnali 2-től rendezik a Miami Gardensben található Hard Rock Stadiumben.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!