Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Uruguay tizenegyesekkel kaparintotta meg a bronzérmet – videóval

Szombatról vasárnapra virradóra játszották le az Egyesült Államokban zajló Copa América bronzmérkőzését Kanada és Uruguay között…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A Copa América harmadik helyéért zajló összecsapáson Uruguay 2-2-es döntetlen után tizenegyes-párbajban múlta felül a tornán első alkalommal résztvevő Kanadát.

A jobban kezdő Celeste már az első tíz percen belül magához ragadta a vezetést, miután egy szöglet utáni lecsorgó labdát Rodrigo Bentancur fordulásból vágott a léc alá az ötösről. Ugyan Uruguay továbbra is támadásban maradt, az első félidő derekánál Kanada némileg váratlanul kiegyenlített, miután ők is egy szöglet utáni lecsorgó labdából voltak eredményesek, Ismael Koné egy látványos mozdulattal emelte át Rochet kapust. Az  uruguayi válogatott egy perc múlva máris visszavehette volna a vezetést, Pellistri gólját azonban leshelyzet előzte meg, így nem adták meg a találatot. A találkozó jó iramban zajlott és mindkét oldalt akadtak lehetőségek. Nem sokkal a szünet előtt Kanada megszerezhette volna a vezetést, ám J. Osorio közeli lövését Rochet bravúrral védte, majd az ismétlését az egyik védő menteni tudta a kapu torkából, így az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget.

A szünet utáni folytatásban negyedóra elteltével ismét ajtó-ablak helyzetet dolgozott ki a kanadai válogatott, azonban Oluwaseyi kiugrása végén a lapos lövést Rochet lábbal bravúros mozdulattal hárította. Bármelyik csapat megnyerhette volna a mérkőzést, mivel mindkettőjük adódtak lehetőségek, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az utolsó negyedórán belül Valverde átlövése a felső lécet találta el, majd a 80. percben Kanada vette át a vezetést, Rochet I. Koné kemény lövését még védeni tudta, a csereként beálló Jonathan David azonban az ismétlésből a hálóba helyezte a játékszert. Az uruguayi válogatott mindent megtett az egyenlítés érdekében, jó ideig azonban csak kihagyott helyzetekig jutott. A hosszabbítás perceiben L. Suárez jobbról tört kapura, közeli lövését St. Clair hárítani tudta. Kisvártatva a veterán Luis Suárez újból helyzetbe került, és J. Giménez bejátszását követően az ötösről már a hálóba talált, így az utolsó pillanatokban megmentette a döntetlent.

A rendes játékidő 2-2-es végeredménye után azonnal következhetettek a tizenegyesrúgások. Az első párban J. David és Valverde is pontos lövéssel talált be, majd Bombito és Bentancur sem hibázott. A harmadik körben a rendes játékidőben eredményes I. Koné megtorpanós kísérlet Rochet védte, de Arrascaeta pedig már Uruguayt juttatta előnyhöz. Ezt követően Choiniere és L. Suárez ugyancsak betalált, azonban a kanadia csapatkapitány, A. Davies a felső lécre lőtt, így véget ért a párbaj, Uruguay hódította el a kontinenstorna bronzérmét.

Kanada – Uruguay 2-2 (1-1) – tizenegyesrúgásokkal: 3-4
Helyszín: Bank of America Stadium, Charlotte; Vezette: Alexis Herrera (venezuelai)
Gólszerzők: I. Koné (22.), J. David (80.), ill. Bentancur (8.), L. Suárez (90+2.)
Sárga lapok: De Fougerolles (7.), Oluwaseyi (63.), I. Koné (78.), ill. M. Vina (26.), Betancur (85.)
Kiállítva: – ill.

Kanada: St. Clair – Johnston (A. Davies 62.), Bombito, De Fougeroiles (D. Cornelius 67.), Laryea – A. Ahmed (Millar 77.), I. Koné, Choiniere, Shaffelburg – J. Osorio (Bair 77.), Oluwaseyi (J. David 67.). Szövetségi kapitány: Jesse Marsch.

Uruguay: Rochet – Nandez, J. Giménez, S. Cáceres, M. Vina (Olaza 66.) – Bentancur, Ugarte (de Arrascaeta 46.), Valverde – Pellistri (B. Rodríguez 61.), D. Núnez (L. Suárez 46.), M. Araújo (C. Olivera 61.). Szövetségi kapitány: Marcelo Bielsa.

 

A Copa América helyosztóinak eddigi eredményei és további programja

A 3. helyért:

Kanada – Uruguay 2-2 – tizenegyesrúgásokkal: 3-4

Döntő:

Július 15., hétfő, 02:00 Argentína – Kolumbia Hard Rock Stadium, Miami Gardens

A Copa América elődöntőinek eredményei

Argentína – Kanada 2-0
Kolumbia – Uruguay 0-1

A Copa América negyeddöntőinek eredményei

Argentína – Ecuador 1-1 – tizenegyesekkel: 4-2
Venezuela – Kanada 1-1 – tizenegyesekkel: 3-4
Kolumbia – Panama 5-0
Uruguay – Brazília 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

A Copa América aktuális ágrajza

Cup tree provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!