Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a korábbi szövetségi kapitány üzent Southgate-nek a döntő előtt

Az Európa-bajnoki döntőre készülő angol válogatott szövetségi kapitányának egykori elődje érzelmes üzenetet küldött…

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a rákos megbetegedéssel küzdő Sven-Göran Eriksson az angol sajtón keresztül üzenet a “háromoroszlánosok” jelenlegi kapitánya, Gareth Southgate felé:

“Gareth, tedd meg értem, Sir Bobby Robsonért és Angliáért. Az angol szövetségi kapitány szerepe szerintem szép nyomással jár. Olyan sokat beszélnek neked 1966-ról és a Sir Alf Ramsey-féle csapatról, hogy rögtön tudod: neked kell megszakítanod a vb-győzelem óta eltelt évek hosszú sorát. Ezt a nyomást én is éreztem, Sir Bobby Robson is, ahogyan a Ramsey-t követő tizenhárom szövetségi kapitány is. Egyikünk sem járt sikerrel, de eddig Gareth Southgate járt legközelebb az »átok« megtöréséhez. Gareth Sir Alf után a legjobb angol edző, és ha nyer Berlinben, akkor még nála is magasabb polcra kerülhet.”

Az angolokat 2001 és 2006 között irányító tréner szerint Southgate tanult elődei hibáiból és mindenki másnál messzebbre jutott a nemzeti együttessel. Eriksson hozzátette, hogy ha visszatekerhetné az idő kerekét, akkor egy pszichológust bízna meg azzal, hogy kezelje a csapatra nehezedő nyomást.

“Nagyon örülnék egy angol Eb-sikernek, ahogyan minden korábbi, 1966 óta trófeával adós maradó szövetségi kapitány is. Gyerünk Gareth, csináld meg azt, amire mi nem voltiunk képesek” – tette hozzá a 76 éves egykori svéd szakember.

Az Európa-bajnokság döntőjét Anglia vasárnap este 21 órától vívja Spanyolország ellen.