Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: De la Fuente szerint nincs favoritja az Európa-bajnokság döntőjének

Ma este játsszák Berlinben a 2024-es németországi Európa-bajnokság döntőjét Berlinben az Olimpia Stadionban. A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis de la Fuente szerint kiegyensúlyozott meccs lesz a torna két legjobb csapata között.

(Photo by Michael Regan – UEFA/UEFA via Getty Images)

Luis de la Fuente, Spanyolország szövetségi kapitánya ragaszkodik ahhoz, hogy “nincs favorit” az Anglia ellen játszott Európa-bajnokság döntőjében.

Spanyolország eddig mind a hat mérkőzését megnyerte az 2024-es tornán, többek között a negyeddöntőben legyőzte a házigazda Németországot, az elődöntőben pedig a torna favoritját, Franciaországot. Ezzel a bejutottak a vasárnap esti berlini döntőbe, ahol Anglia lesz az ellenfele. Az angol válogatott a legjobb 16 között egy késői egyenlítő góllal és hosszabbításban jutott tovább Szlovákia ellen, majd a negyeddöntőben büntetőkkel kellett legyőznie Svájcot. Gareth Southgate csapata meggyőzőbb teljesítményt nyújtva legyőzte Hollandiát a szerdai, dortmundi elődöntőben.

A közvélekedés szerint a döntőben kissé esélytelenebbnek számít Spanyolország, amely legutóbb 2012-ben hódította el a trófeát, ám az angolok az első európai tornájukat szeretnék megnyerni vasárnap. De la Fuente a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy “nincs favoritja” a mérkőzésnek”, amely szerinte “a torna két legjobb csapata” között zajlik majd.

“Nehéz mérkőzésre számítunk, mert két nagyszerű csapatról van szó, az Eb legjobbjairól”

– mondta De la Fuente.

“Nagyszerű formában vagyunk, de úgy gondolom, hogy ez egy nagyon kiegyensúlyozott meccs lesz, de ez egy döntő, és a döntőkben a részletek határozzák meg a mérkőzéseket. Sok játékosunknak van tapasztalata az ilyen típusú találkozókon, és nyugodt lélekkel és büszkeséggel várjuk a finálét. Egy Európa-bajnokság döntőjébe jutni mérföldkő a labdarúgásban, és nagyon szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést. Látom a játékosok arcát, a lelküket. Ezek a játékosok mindent megtettek értünk. Azt a lelkesedést, amit ez a csapat kiváltott, nem lehet magától értetődőnek venni. Ezt kiérdemelték és megdolgoztak érte. Csodálatos dolog látni, hogy az ország teljes mértékben a csapat mögött áll.”

De la Fuente középpályásl, Gaviról is beszélt, aki novemberben elszenvedett elülső keresztszalag-sérülése (ACL) miatt nem vehet részt a tornán:

“Gavi a egész nap velünk lesz. Ő lesz a 27. játékosunk.”

Spanyolország azt is megerősítette, hogy a Németország elleni negyeddöntőben sérülést szenvedett Pedri és a csatár Ayoze Perez nem áll majd rendelkezésre. A védők közül Dani Carvajal és Robin Le Normand, akik eltiltás miatt kihagyták a Franciaország elleni elődöntőt, egyaránt rendelkezésre állnak majd a fináléban.