Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Villarrealba került a Manchester United 19 éves védője – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Villarreal csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy megszerezték a Manchester United 19 éves védőtehetségét. 

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A Villarreal csapata megerősítette, hogy szerződtette a Manchester United 19 éves játékosát, Willy Kambwalát. A játékosért 10 millió eurót fizetett a spanyol klub, ahol ötéves szerződést írt alá.

Kambwalának egy év volt hátra a szerződéséből, és elutasította az MU hosszabbítási ajánlatát. A United megfelelőnek tartotta az időzítést, hogy megváljon a 19 éves játékostól, ráadásul az üzlethez visszavásárlási opció is járul, illetve bónuszokat is kaphatnak az angolok a teljesítménye okán.

Kambwala az elmúlt szezonban került fel a United első csapatába, és decemberben a West Ham United ellen debütált a felnőttek között. A 2023/24-es idényben 10 alkalommal lépett pályára, miközben az angol csapat számos sérüléssel küszködött a védelemben. A tavalyi szezonban háromszor kezdett a Premier League-ben, és külön dicséretet érdemelt a Liverpool elleni áprilisi 2-2-es döntetlen során nyújtott teljesítményéért.

A United 2020-ban szerződtette az akkor 16 éves Kambwalát a Sochaux-tól, azon a nyáron, mielőtt a Brexit-szabályok megváltoztatták volna az akadémiai toborzást.

A középhátvéd a United számára kiemelt pozíció, amelyet a nyáron meg kell erősíteni. A klub már tárgyalt a Bayern Münchennel Matthijs de Ligt ügyében, és az Everton két ajánlatot is elutasított Jarrad Branthwaite-ért, de a Lille játékosát, Leny Yorót is üldözik.

Raphael Varane a tavalyi szezon végén távozott, miután lejárt a szerződése, míg a 36 éves Jonny Evans 2025-ig szóló új, egyéves szerződést írt alá.