Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal középpályásával erősített a Sevilla – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy egy szezonra hozzájuk kerül az Arsenal középpályása. 

(Photo by Andrew Kearns – CameraSport via Getty Images)

A Sevilla csapata megerősítette, hogy egy szezonre kölcsönbe szerződtették az Arsenal játékosát, Albert Sambi Lokongát. A spanyol klub vételi opcióval is rendelkezik, amely értelmében 12 millió euró körüli összegért végleg leigazolhatja a középpályást. Ha a Sevilla aktiválja a vételi opciót, akkor az Arsenal megtart 25 százalékot Lokonga minden jövőbeli átigazolásából.

Lokonga nagyon szeretett volna Spanyolországba költözni, ami a Sevillának előnyt jelentett más érdeklődőkkel, például a Serie A-ban szereplő Fiorentinával szemben. A 24 éves játékos a tavalyi szezont kölcsönben a Luton Townnál töltötte, és annak ellenére, hogy különböző sérülések miatt csak 19 alkalommal lépett pályára, jó teljesítményt nyújtott. A 2022/23-as szezon második felét a Crystal Palace-nál töltötte kölcsönben, ahol 9 mérkőzésen szerepelt. Lokonga 39 alkalommal lépett pályára az Arsenalban, mióta 2021 nyarán az Anderlechtből szerződtették.

A Sevilla az előző szezonban a 14. helyen végzett a La Ligában. Francisco Pimientát júniusban nevezték ki a klub új vezetőedzőjének Quique Sanchez Flores távozását követően.