Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: a brit uralkodó, III. Károly üzent az Eb-döntőt elvesztő angolok szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát a 2024-es Európa-bajnokság döntőjében vasárnap este Berlinben. A csalódott csapatnak, de különösen az angol válogatott szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek üzent az Egyesült Királyság uralkodója, III. Károly. 

(Photo by Frank Augstein WPA-Pool/Getty Images)

A brit uralkodó, III. Károly szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól, írja az MTI.

III. Károly király a Buckingham-palota által a mérkőzés után ismertetett, személyesen Southgate-nek címzett üzenetében leszögezi: mindazok, akik bármilyen szintű sportesemény részesei, tudják, hogy milyen kétségbeejtő érzés egy ilyen eredmény, amikor oly közel volt a trófea.

“Ők – jóllehet gratulálunk Spanyolországnak – velem együtt szívből jövő rokonszenvüknek adnak kifejezést”

– fogalmaz a szövetségi kapitánynak küldött vasárnap éjjeli üzenetében a 75 esztendős brit uralkodó.

Károly kéri Southgate-et: legyen tudatában annak, hogy nagyszerű vívmány volt bejutás is az Európa-bajnokság döntőjébe, és erre az egész nemzet büszke.

A király leszögezi: nincs kétsége aziránt, hogy az angol válogatottra még sok diadal vár a jövőben.