Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Gareth Southgate szerint most nincs itt az ideje, hogy a jövőjéről beszéljen

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát a 2024-es Európa-bajnokság döntőjében vasárnap este Berlinben. Az angolok szövetségi kapitányát, Gareth Southgate-et az újabb elvesztett finálé után a jövőjéről kérdezték, de nem akart erről beszélni. 

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Gareth Southgate nem volt hajlandó nyilatkozni a jövőjéről Anglia szövetségi kapitányaként, miután csapata három év után újabb Európa-bajnoki döntőt veszített el.

Az angol válogatott ismét kínos vereséget szenvedett 2021 után, miután 2-1-re kikapott Spanyolországtól Berlinben. Nico Williams nyitotta a gólok sorát, mielőtt a csereként beálló Cole Palmer egyenlítő találatával egy újabb drámai visszatérést helyezett kilátásba, azonban mindössze négy perccel a vége előtt a szintén csereként beálló Mikel Oyarzabal meglőtte a győztes gólt, amivel hazája rekordot jelentő negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg.

Southgate jövője az utóbbi időben spekulációk tárgya volt, mivel már a 2022-es katari világbajnokságról való kiesését követően azt várták, hogy távozik a nemzeti csapat éléről, ám csak azért maradt, hogy kivezesse a válogatottat a németországi Eb-re.

A vasárnapi vereséget követően ismét megkérdezték a terveiről, mivel decemberben lejár a szerződése.

“Most nincs itt az ideje, hogy erről beszéljek”

– mondta a BBC-nek.

“A megfelelő emberekkel kell most beszélnem, és adnom kell magamnak egy kis időt. Egy újabb döntőbe jutni… kiváltság volt, hogy megkaptam a lehetőséget, de most is a rövidebbet húztuk. Teljesen megértem a kérdést, és megértem, hogy fel kell tenni, de erről a fontos emberekkel, a színfalak mögött kell beszélnem, és nyilvánvalóan nem fogom ezt nyilvánosan megvitatni.”

Southgate 2016 óta irányítja Angliát, és regnálása alatt két Eb-döntőbe és a 2018-as világbajnokság elődöntőjébe vezette a válogatottat. A Spanyolország elleni 2024-es finálé volt Southgate 102. mérkőzése Anglia szövetségi kapitányaként, 64 győzelemmel, 20 döntetlennel és 18 vereséggel. Csak Walter Winterbottom és Sir Alf Ramsey irányított több angol válogatott meccset, és csak Fabio Capellónak van jobb győzelmi mutatója.