Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: az argentinok csatára javított a vb után

Argentína hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Kolumbiát a Copa América döntőjében, ezzel megvédte dél-amerikai kontinensbajnoki címét…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A Copa América döntőjében a győztes gólt szerző Lautaro Martínez a finálé után úgy éreztem, hogy elégtételt vett a számára gyengébben sikerült világbajnokság után:

“Amikor véget ért a katari vb-t és nyakamban lógott az aranyérem, természetesen nagyon boldog voltam, de személy szerint tudtam, hogy adós vagyok. A bokám nem engedett többet azon a tornán, így nem tudtam kihozni magamból azt, amire valójában képes vagyok. Most újra jól érzem magam és örülök, hogy hozzá tudtam tenni a részemet a sikerhez. A Copa América nem egyenlő a világbajnoksággal, de nagyon készültem arra, hogy eltávolítsam ezt a tövist, úgyhogy most kicsit nyugodtabbnak érzem magam.”

Martínez öt góllal a Copa América legeredményesebb játékosa lett úgy, hogy jórészt csereként lépett pályára a tornán: három gólt a kispadról beszállva szerzett, az egyik kezdőmérkőzésén pedig duplázott.

Az Inter csapatkapitánya ezt megelőzően a 2023-2024-es idényben 24 góllal a Serie A-ban is gólkirályi címet ünnepelhetett (a bajnokság megnyerése mellett), miközben minden sorozatot figyelembe véve 44 meccsen 27 találatig jutott a milánói együttes színeiben.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!