Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: megnevezték a döntő előtti káosz felelőseit

Argentína hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Kolumbiát a Copa América döntőjében, ezzel megvédte dél-amerikai kontinensbajnoki címét…

(Photo by Juancho Torres/Anadolu via Getty Images)

A Copa América döntője csaknem másfél órás késéssel kezdődött, mert számtalan – többségében kolumbiai szurkoló – jegy nélkül jutott be a stadionba, a rendezőknek pedig jelentős időbe telt a kiszűrésük.

A Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) a hivatalos honlapján adott ki közleményt a hétfő hajnalban lejátszott Copa América-döntő előtti tömegjelenetekkel kapcsolatban. A kontinentális szövetség szerint – az előzetesen megkötött szerződések értelmében – a döntőnek otthont adó Hard Rock Stadion biztonsági szolgálatának kezében volt az irányítás, így végső soron őket terheli a felelősség a történtekért.

“A szerződésben foglaltak mellett a CONMEBOL több, korábban bevált és ilyen eseményeken használt procedúrát is javasolt az említett hatóságoknak, de ezeket nem vették figyelembe” – olvasható a közleményben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!