Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Enzo Fernandez kiposztolt egy videót, ahol az argentin játékosok a franciákat szidják a Copa America megnyerése után – videóval

Argentina sikeresen megvédte a címét a 2024-es Copa Americán, miután hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Kolumbiát. A játékosok a mérkőzés után, a csapatbuszban ünnepeltek, ahol ismét felcsendült a 2022-es világbajnokság után skandált Franciaországot kigúnyoló dal, mindezt pedig Enzo Fernandez videóra is vette. 

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A Chelsea középpályása, Enzo Fernandez levideózta, amint az argentin játékosok a Copa Américán aratott győzelmük után rasszista rigmusokat énekelnek Franciaországról.

Az argentin játékosok a csapatbuszon ünnepeltek, miután a Copa America vasárnap esti döntőjében hosszabbításban 1-0-ra legyőzték Kolumbiát. Fernandez a buszon videózott, amit élőben közvetített az Instagramon, és a középpályás csak pillanatokkal azután állította le a videót, hogy az argentin csapat tagjai elkezdték a skandálást, ám a felvétel így is elárasztotta az internetet.

A videórészlet a dalról (utolsó 10 másodperc):

A rasszista és transzfób dal – amelyet először a 2022-es világbajnokságon énekeltek az argentin szurkolók – szövegében az áll, hogy “a francia játékosok mind Angolából származnak”, és belefűzték Kylian Mbappét is arra utalva, hogy a francia támadó állítólag kapcsolatban volt Ines Rau transznemű modellel.

Fernandez élő közvetítése alatt az argentin játékosok a dal első két sorát énekelték, mielőtt valaki azt mondta volna, hogy “állítsd le a videót”.

A dal teljes szövege a következő (spanyolról magyarra fordítva): “Figyelj, terjeszd a hírt, Franciaországban játszanak, de mindannyian Angolából származnak, jól futnak, és szeretnek transz emberekkel lefeküdni, az anyjuk nigériai, az apjuk kameruni, de az útlevelükben az áll: francia.”

A 23 éves Fernandeznek több fekete francia csapattársa is van a Chelsea-ben, köztük Benoit Badiashile, Axel Disasi, Wesley Fofana, Malo Gusto, Christopher Nkunku és Lesley Ugochukwu.

Az argentin középpályást a Chelsea 121 millió euróért szerződtette a Benficától 2023 januárjában. Fernandez visszatérése a Chelsea szezon előtti felkészülésére a nyári Copa Americán való részvétele miatt késik.

Az argentin labdarúgó-szövetség egyelőre nem ismerte el a videót, amelyen játékosai a buszon való ünneplés közben éneklik a dalt.