Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Sevilla kölcsönvette az Atletico Madrid középpályását! – hivatalos

A Sevilla hivatalos közleményében számolt be arról, hogy kölcsönvették az Atletico Madrid spanyol válogatott középpályását, nevezetesen Saúl Níguezt…

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A Sevillánál tölti kölcsönben a 2024/2025-ös szezont Saúl Níguez, de az Atletico Madriddal kötött megállapodás értelmében az andalúziai gárda meghosszabbíthatja a tapasztalt középpályás ottlétét. Szerződése egyébként 2026 nyaráig érvényes a “Matracosokkal”. 

Saúl Níguez a 2012/2013-as idényben debütált az élvonalban az Atletico Madrid színeiben. A folyamatos játéklehetőség érdekében a 2013/2014-es kiírást a Rayo Vallecanónál töltötte kölcsönben. A visszatérést követően idővel alapember lett az Atletiben, kétségtelenül Diego Simeone csapatának egyik meghatározó alakjának számított éveken keresztül. A 2021/2022-es szezonban a Chelsea-hez került, ám a londoni gárdában nem igazán számoltak vele, mindössze 23 tétmérkőzésen kapott lehetőséget. Bár Saúl az elmúlt két idényben csak a bajnokságban jutott szóhoz 65 találkozón az Atletico Madridban, de már koránt sem alapemberként számított rá Simeone. Minden sorozatot egybe véve 427 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, ezeken 48 találatot és 26 gólpasszt jegyzett. Társaival nyert bajnoki címet, két Európa-ligát és egy Király-kupát. A spanyol válogatottban 2016 szeptemberében mutatkozott be, összesen 19-szer húzhatta fel magára eddig a címeres mezt, 2019 óta keretbe sem került.