Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb-selejtező: simán kikapott, harmadik lett csoportjában a magyar válogatott

A női Európa-bajnoki selejtezősorozat első körének zárófordulójában a magyar válogatott Törökországot látta vendégül…

(Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

A magyar női válogatott 4-1-es vereséget szenvedett a Törökország elleni Eb-selejtezőn hazai környezetben, Gyirmóton.

Ugyan a magyar csapat aktívabban kezdte a találkozót, a törökök már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, miután egy kiugrást követően Busem Seker gyönyörű mozdulattal emelt Szőcs kapujába. A mieink hiába igyekeztek, csak egy-egy kósza lehetőséget tudtak teremteni a török kapu előtt, miközben a vendégek többször is zavart okoztak ellentámadásaik révén. A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első, a török válogatott tíz perc után újabb gólt szerzett, Elif Keskin közelről kotort be egy kipattanót a hálóba. A magyar csapat még a második gól után sem tért magához, megkapta a harmadikat is, ugyanis Birgul Sadikoglu egy kiugrás végén volt eredményes. Néhány perccel később Csiki indításából Kaján Zsanett lépett ki, aki a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd a hálóba helyezte a szépítő gólt. Ennél tovább viszont nem sikerült folytatni a felzárkózást, ráadásul tíz perccel a vége előtt a csereként beállt Kader Hancar fejelte be a negyedik török gólt egy szabadrúgás után egy újabb magyar védelmi hibát követően. A hajrában már nem változott az eredmény, a törökök fölényes győzelmet arattak.

Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a magyar válogatott a harmadik helyen végzett a csoportjában, a következő körös ellenfelet később sorsolják ki.

Magyarország – Törökország 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Kaján (66.), ill. Seker (14.), Keskin (54.), Sadikoglu (61.), Hancar (79.)

“Nagyon csalódott vagyok, mert az a mentalitás és hozzáállás, amit eddig képviseltünk, ma abszolút nem jelent meg a pályán. Védekezésben nagyon messze voltunk egymástól, rendkívül nagyok voltak a távolságok, és szinte minden második labdát a törökök szedtek össze, így viszont egy ilyen agresszív török csapat ellen nehéz gólt szerezni. Mivel nagyon jó hangulatban telt az edzőtábor, és mindenre megpróbáltuk felkészíteni a lányokat, nagy pofonként ért minket ez a mai találkozó. Sokkal szervezettebben kell védekeznünk, de támadásban sem voltunk jók, a kipattanókra rendre ők értek oda hamarabb” – értékelt a mérkőzés után Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

A selejtezőcsoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore