Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olivier Giroud visszavonul a nemzetközi futballtól – HIVATALOS

Az Arsenal, a Chelsea és az AC Milan korábbi támadója, Olivier Giroud hivatalosan is bejelentette, hogy nem lép többet pályára a francia labdarúgó-válogatottban.

 (Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)

A francia válogatott legeredményesebb gólszerzője, Olivier Giroud hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul a nemzetközi futballtól.

A 37 éves játékos korábban, májusban már kijelentette, hogy a németországi Európa-bajnokság lesz az utolsó nagy tornája Franciaország színeiben. Hétfőn azonban hivatalosan is megerősítették, hogy az Arsenal, a Chelsea és az AC Milan korábbi támadója nem játszik többé hazája színeiben.

“Elérkezett a rettegett pillanat: a pillanat, amikor búcsút kell mondanom a francia válogatottnak. A francia válogatottbeli karrierem nem volt mindig zökkenőmentes. Néha kételkedtem és kritikákat szenvedtem el, de legbelül sosem szűntem meg hinni. A kemény munka, az alázat és az imák átsegítettek a nehéz időszakokon. Feleségem és négy csodálatos gyermekem rendületlen támogatásának köszönhetően mindig találtam erőt a küzdelemhez, és minden alkalommal még erősebben tértem vissza.”

– írta Giroud az Instagramon közzétett nyilatkozatában.

Giroud 143 mérkőzésen szerzett 57 góljával Franciaország legeredményesebb góllövője, ezzel megdöntötte Thierry Henry korábbi rekordját.

“Olivier a siker érzésével távozhat a francia válogatottból”

– mondta Didier Deschamps, Franciaország menedzsere.

“Általánosabban szeretném kiemelni a rendíthetetlen elkötelezettségét. Ezért is köszönetet kell mondanunk. Olivier-nek nem volt mindig könnyű dolga a francia válogatottban, de ő soha nem adta fel, mindig megmutatta komolyságát, profizmusát és harci szellemét.”

Franciaország a múlt héten, az elődöntőben esett ki a 2024-es Európa-bajnokságból, miután 2-1-re kikapott a későbbi bajnok Spanyolországtól. Giroud azon a mérkőzésen a második félidőben csereként lépett pályára, összesen pedig négy alkalommal szerepelt a tornán.

Giroud idén nyáron az LAFC-hez igazol, ahová hivatalosan akkor ír alá amikor az MLS nyári átigazolási időszaka július 18-án megnyílik.