Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi kihagyásra számíthat a bokasérülése miatt – sajtóhír

Argentína hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Kolumbiát a Copa América döntőjében, ezzel megvédte dél-amerikai kontinensbajnoki címét…

(Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Gastón Edul beszámolói szerint a Copa América döntőjében bokasérülése miatt lecserélt Lionel Messi szalagsérülést szenvedett, azonban nincs szüksége műtéti beavatkozásra, hanem csak pihenéssel és kineziológiával fogják gyógyítani.

Ugyanakkor az ESPN munkatársa, Martin Arevalo azt is tudni véli, hogy az argentin klasszis nagyjából 40 napig lesz harcképtelen. Sérülése miatt az MLS-ben szereplő Inter Miami tehát már csak az alapszakasz hajrájában, valamint a rájátszásban számíthatna újra a csapatkapitányára.

A 37 esztendős klasszis a Copa América második meccsén a combjára kapott egy rúgást, mely következtében az utolsó csoportmeccset kihagyta, majd bár a negyeddöntőben visszatért és az elődöntőben gólt is szerzett, a döntőben bokasérülést szenvedett. Messit a Kolumbia elleni finálé 66. percében 0-0-s állásnál kellett lecserélni, de az argentin válogatott végül nélküle is kiharcolta az 1-0-s győzelmet a hosszabbításban, és megvédte kontinensbajnoki címét.

Messi az MLS 2024-es szezonjában 12 mérkőzésen állt csapata rendelkezésére, melyeken 12 gólt és 14 gólpasszt jegyzett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!