Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Kylian Mbappé nem utazik a csapattal az Egyesült Államokba az előszezonra

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid csapat úgy döntött, hogy nem viszi magával az előszezoni túrára az USA-ba kedden bemutatott új igazolásukat, Kylian Mbappét.

(Photo by Manu Reino/DeFodi Images/DeFodi via Getty Images)

Kylian Mbappé nem utazik a Real Madrid csapatával az előszezon edzőtáborába az Egyesült Államokba. A spanyol csapat július 28-án utazik az USA-ba, ahol három barátságos mérkőzést játszik az AC Milan (Chicago), a Barcelona (New Jersey) és a Chelsea (Charlotte) ellen.

A 25 éves támadó a nyáron ingyen igazolt a Real Madridhoz a Paris Saint-Germaintől, és kedden mutatkozott be a klub szurkolóinak. A sajtótájékoztatón arról kérdezték Mbappét, hogy ott lesz-e a szezon előtti túrán, és ő így válaszolt:

„Ha a klub azt akarja, hogy menjek, akkor megyek.”

A klub úgy döntött, hogy nem viszik magukkal, ehelyett augusztus 7-től a valdebasi edzőközpontban kezdi meg a szezon előtti felkészülést új csapattársaival. A klub Mbappéval közösen felvállalt terve az, hogy a francia válogatott játékos augusztus 14-én Varsóban, az Atalanta elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésen lépjen pályára először a habfehér mezben.

A madridiak azt is tervezik, hogy Mbappé francia válogatottbeli csapattársai, Ferland Mendy, Aurelien Tchouameni és Eduardo Camavinga Mbappéval egy időben térjenek vissza az edzésekre, bár ez a játékosok kívánságaitól függően változhat.

Miután július 9-én Franciaország kiesett az Európa-bajnokság elődöntőjében, a klub, a vezetőedző, Carlo Ancelotti és maga Mbappé is tanácsosnak tartja, hogy fizikailag és mentálisan is pihenjen, mielőtt pályára lép új klubjában.