Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Tigres a hajrában győzte le a Club Américát – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) csütörtök reggeli rangadóján a tavalyi Apertura döntőjét egymás ellen megvívó Tigres UANL és a Club América találkozott egymással…

(Photo by Hugo Rivera/Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2024-es Aperturájának 3. fordulójában a Tigres UANL némi meglepetésre 1-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő Club Américát. Az első félidő nagy részében a házigazda veszélyeztett, azonban képtelenek voltak fogást találni a masszívan védekező vendégeken. Húsz perc elteltével Angulo kemény lövését Malagon védte. A játékrész második felében a mexikóvárosiak egyre több veszélyes ellentámadást vezettek, melyek végén több alkalommal is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, de képtelenek voltak bevenni F. Rodríguez kapuját, miközben Gignacék sem tudták kihasználni a lehetőségeiket. Az első félidő gól nélküli döntetlennel végződött. A szünet után a mérkőzés egyre küzdelmesebb jelleget öltött, a csapatok keményen harcoltak ugyan egymással, de a kapuk keveset forogtak veszélyben. A hazaiak Ibánez főszereplésével többet veszélyeztettek, azonban a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázták. A Tigres a hajrában több helyen is változtatott támadóposzton és nyomást helyezett ellenfelére, majd a 87. percben egy trükkös góllal a győzelmet is megszerezték, a 20 éves Marcelo Flores ugyanis egy lepasszolt szabadrúgást követően lőtt védhetetlenül a hosszú sarokba. A ráadásban Ibánez újabb gólt szerzett, melyet végül nem adtak meg, de a Tigres egygólos győzelmet aratott a rekordbajnok ellen.

Az UANL így három forduló után hétpontos az új kiírásban, az előző két sorozatot megnyerő América pedig három fordulón belül immár másodszor kapitulált az Aperturában.

Tigres UANL – Club América 1-0 (0-0)
Gólszerző: M. Flores (87.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore