Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz csapat is bejelentkezett a Juventus szélsőjéért – sajtóhír

Több olasz forrás is beszámolt róla, hogy a Leicester City után immár az AS Roma is érdeklődik a Juventus argentin játékosa iránt…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Football Italia riportjából kiderült, hogy miután a Leicester City továbbra sem tudott megegyezni a Juventus vezetőségével Matías Soulé esetleges átigazolásáról, az AS Roma ugyancsak bejelentkezett a tehetséges szélső megszerzéséért.

A 21 éves támadó Argentínában a Kimberley nevű utánpótláscsapatban kezdte pályafutását, majd 12 éves korától a neves Vélez Sarsfield akadémiáján pallérozodótt, hogy aztán a Juventushoz kerüljön. Soulé kezdetben a korosztályos együttesekben jutott szóhoz, majd az olasz harmadosztályban versenyező Juventus U23 együttesét erősítette. A tehetség a 2021-2022-es idényben 34 mérkőzésen öt gólt szerzett a zebrák fiókcsapatában. Menet közben a Serie A-ban is bemutatkozott, de csak elvétve jutott játéklehetőséghez. A 2022-2023-as szezont bár a torinóiak első csapatánál töltötte, idénybeli 13 bajnoki fellépésének nagy részében csak epizódszerephez jutott, ezért az elmúlt idényre kölcsönadták az újonc Frosinénhoz, amely színeiben 36 meccsen 11 gólt lőtt a Serie A-ban.

Bár Soulé nagyszerűen teljesített az elmúlt szezonban, a Juventus ahelyett, hogy foglalkoztatná, inkább értékre szeretné őt váltani, hogy a befolyt összeget további átigazolásokra használja fel, azonban a Leicester City-vel már hetek óta nem tudtak egyezségre jutni.

A hírek szerint a “rókák” 30 millió eurós ajánlatot tettek a torinóiaknak, akik azonban legalább 35-40 millió euró körüli összeget szeretnének viszont látni a fiatal játékosért.