Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váratlan kimaradók a Ferencváros BL-selejtezős keretében

A magyar bajnok Ferencváros kijelölte keretét a közelgő Bajnokok Ligája-selejtezőkre…

(Photo by West Ham United FC/West Ham United FC via Getty Images)

A Ferencváros hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra a csapat névsorát a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körére, ahol a walesi The New Saints lesz a zöld-fehérek ellenfele.

A Fradi nyári igazolásai közül többen is helyet kaptak a keretben, például Kady Borges, Raul Gustavo és Philippe Rommens egyaránt bekerült, ugyanakkor némi meglepetésre az újonnan igazolt Isaac Pappoe kimaradt. Katona Bálint, Gruber Zsombor, Kaján Norbert és Tóth Alex személyében fiatal magyar játékosok is megtalálhatók a névsorban.

Sérülés miatt Varga Barnabás és Edgar Szevikjan sem tagja a keretnek, míg Kenan Kodro, Anderson Esiti, Amer Gojak, Ismail Aaneba, Stjepan Loncar, Eldar Civic és Fortune Bassey szolgálataira nem számítanak.

“Hosszú és sikeres felkészülésen vagyunk túl, minden játékos keményen dolgozott az első hetekben, így az edzői stáb számára nem volt könnyű kijelölni az első meccskeretet. Ugyanakkor tudom, hogy Pascal Jansen és segítői a lehető legjobb döntést hozták meg a csapat összeállításakor, és bízom benne, hogy ez a pályán is látszódni fog. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez a keret korántsem végleges, a következő selejtezőkörre egy teljesen új listát is leadhatunk” – fogalmazott Hajnal Tamás sportigazgató.

A Ferencváros jövő kedden hazai pályán fogadja a walesi ellenfelét, a visszavágót egy héttel később játssza idegenben.

A Ferencváros kerete

Kapusok: Dibusz Dénes, Varga Ádám
Hátvédek: Myenty Abena, Botka Endre, Ibrahim Cissé, Raul Gustavo, Kaján Norbert, Mats Knoester, Pászka Lóránd, Cristian Ramírez
Középpályások: Mohammed Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdhane, Kady Borges, Katona Bálint, Habib Maiga, Cebrail Makreckis, Philippe Rommens, Tóth Alex, Kristoffer Zachariassen
Támadók: Marquinhos, Gruber Zsombor, Tosin Kehinde, Owusu Kwabena, Alekszandar Pesics, Adama Traoré