Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: a torna megnyerése után új feladatokra koncentrál a győztes kapitány

Argentína hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Kolumbiát a Copa América döntőjében, ezzel megvédte dél-amerikai kontinensbajnoki címét…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni nem sokat ünnepelte a Copa América megnyerése után, néhány nappal a döntő után adott interjújában ugyanis már a csapat előtt álló feladatokról beszélt:

“Természetesen már azon gondolkodom, hogy mi lesz a következő vb-selejtezőkön. A labdarúgásban nem lehet hosszasan ünnepelni a sikereket és főleg nem lehet hátradőlni. Tovább kell mennünk, mint az élet minden területén. A versenyzés az, amire szükségünk van és igazán élvezünk, hiszen erre születtünk.”

Scaloni irányításával az Albiceleste 2018 augusztusa óta 77 mérkőzésből 55-öt megnyertek és csak hatszor kaptak ki – 16 döntetlent játszottak. Az elmúlt öt évben 62 mérkőzésből csupán kettőt (!) vesztettek el, miközben megnyerték két kontinensbajnokságot, egy világbajnokságot és egy Interkontinentális Szuperkupát.

A 2026-os vb-selejtezősorozat dél-amerikai zónáját vezető argentin válogatott szeptember elején Chilét fogadja és Kolumbiához látogat a következő meccsein.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!