Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megműtötték az Athletic Club friss Európa-bajnok kapusát!

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Athletic Club együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy megműtötték a csapat első számú kapusát, Unai Simónt.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Az Athletic Club hivatalos közleményben tudatta, hogy sikeres műtéten esett át a csapat első számú kapusa, Unai Simón. A spanyol válogatottal az elmúlt héten Európa-bajnoki címet nyerő hálóőr már hosszú hónapok óta sérülten játszott klubcsapatában és a nemzeti együttesben is. A játékost megműtő orvos tájékoztatása szerint Simónnak a kéztövében el volt szakadva a sajkacsontot és holdascsontot összekötő ina, ami miatt injekciókkal játszotta végig az elmúlt időszakot.

A sajtó értesülései szerint a kapusra 4-5 hónapos kihagyás várhat, kedvező esetben már október végén visszatérhet, de akár januárig is elhúzódhat a teljes felépülése, ami azt jelenti, hogy a bilbaói klub akár a fél szezonra kénytelen lesz nélkülözni egyik kulcsjátékosát.

Az Athletic Club számára még tovább nehezíti a helyzetet, hogy a cserekapus, Julen Agirrezabala hátproblémákkal bajlódik, és akár hathetes kihagyás is várhat rá, ami azt jelenti, hogy Ernesto Valverdéék számára a tartalékcsapatban védő Álex Padilla jelentheti a megoldást a szezon első fordulóiban.