Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premiership: a Celtic színeiben folytatja karrierjét a veterán dán válogatott hálóőr! – hivatalos

A skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Scottish Premiership) szereplő Celtic hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy szerződtették a veterán dán válogatott portást…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A Celtic színeiben folytatja karrierjét a 37 esztendős Kasper Schmeichel, aki az előző idényt az Anderlechtnél töltötte. A skót együttes egy évre szóló szerződést kötött a 105-szörös dán válogatott hálóőrrel, a játékjogát pedig ingyen szerezte meg, mivel kontraktusa lejárt a belga gárdánál. Schmeichel a Leicester City után tehát ezúttal a Celticnél is együtt dolgozhat Brendan Rodgersszel. 

Kasper Schmeichel pályafutása jelentős részét a Leicester Citynél töltötte, a “Rókák” hálóját 2011-2022-ig védte, a klub tagjaként nyert bajnoki címet és FA-kupát, összesen pedig 479 tétmérkőzésen állhatott az együttes kapujában. Karrierje során megfordult még többek között a Manchester Citynél, a Leeds Unitednál és Nice-nél. Ahogy már említettük, eddig 105-ször húzhatta fel magára hazája címeres mezét, ő védte a dán válogatott hálóját 2018-as és a 2022-es vb-n, valamint a 2021-es és a 2024-es Eb-n is. Egyébként édesapja, Peter Schmeichel 129 alkalommal lépett pályára a dán nemzeti csapatban, ráadásul ugyebár oszlopos tagja volt az 1992-es Eb-győztes együttesnek.