Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2030: ezekben a spanyol stadionokban rendezhetnek mérkőzéseket – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szeirnt eldőlt, hogy melyik 11 spanyol stadionban játszhatnak mérkőzéseket a 2030-as világbajnokságon…

(Photo by Mariano Regidor/Redferns)

A Marca információi szerint véglegessé vált, hogy a 2030-as világbajnokság társházigazdája, Spanyolország kilenc városában 11 stadion ad majd helyet a torna mérkőzéseinek. A végleges pályázatot július 31-én mutatják be, melyet majd a FIFA-nak kell jóváhagynia.

A lap azt írja, a FIFA, valamint a másik két rendező, Portugália és Marokkó sem fogadta el, hogy tizenegynél több helyszín legyen Spanyolországban, így végül Madrid és Barcelona két-két létesítményén kívül Bilbaóban, San Sebastiánban, La Coruñában, Zaragozában, Sevillában, Málagában és Gran Canarián rendeznek majd találkozókat.

A Santiago Bernabéu (Real Madrid), a Metropolitano (Atlético Madrid), a Cornellà-El Prat (Espanyol), a San Mamés (Athletic Club) és a Reale Aréna (Real Sociedad) néhány apróságot kivéve már kész stadionok, a Camp Nou (Barcelona) felújítása már folyamatban van, a La Romaredában (Zaragoza) most kezdik az építkezést, és amennyiben a FIFA jóváhagyja a terveket, a Riazort (Deportivo), a La Cartuját (Sevillai Olimpiai Stadion), a La Rosaledát (Malaga) és az Estadio de Gran Canariát (Las Palmas) is felújítják.

A lap szerint Portugália három, míg Marokkó hat stadiont jelöl majd, ezen kívül a torna első fordulójában Uruguayban, Argentínában és Paraguayban is rendeznek mérkőzéseket az első világbajnokság centenáriumára való tekintettel.

A tervek szerint a 2030-as vb-döntőt a Real Madrid stadionjában fogják játszani.