Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet korábbi kapitánya a dél-amerikai válogatott kispadjára – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a közelmúltban lezajlott Copa América után a bolíiviai válogatott szövetségi kapitányt válthat…

(Photo by Javier Mamani/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a boliíviai labdarúgó-szövetség előrehaladott tárgyalásokat folytat César Faríasszal arról, hogy a venezuelai szakember újra átvegye a bolíviai válogatott szövetségi kapitányi posztját.

Az 51 esztendős szakember korábban 2018 és 2019 között megbízottként, majd a 2019 és 2022 között az U23-as válogatottal párhuzamosan irányította a La Verdét. A felnőtt nemzeti csapatot összesen 35 mérkőzésen vezette, ezalatt a szerényebb képességű csapattal kevés sikert ért el.

Farías korábban a venezuelai válogatott szövetségi kapitánya is volt, de tevékenykedett mexikói, paraguayi, bolíviai és ecuadori csapatoknál is, legutóbb a kolumbiai América de Cali trénereként vállalt munkát.

A Copa Américán pont nélkül a csoportkör végeztével búcsúzó Bolíviát tavaly október óta a brazil Antonio Carlos Zago irányítja, akinek a megállapodása ugyan 2025 év végéig szól, a hírek szerint a szövetség készen áll felbontani a szerződését.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!