Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Paul: “Messiért mindenképpen meg kellett nyernünk a trófeát”

Argentína hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Kolumbiát a Copa América döntőjében, ezzel megvédte dél-amerikai kontinensbajnoki címét…

(Photo by Carl Kafka/ISI Photos/Getty Images)

Az argentin válogatott középpályása, Rodrigo De Paul egy interjúban felelevenítette, hogy min ment keresztül a csapat, amikor bokasérülése miatt Lionel Messit a 66. percben le kellett cserélni a Copa América döntőjében:

“Amikor Leót le kellett cserélni, az összes kamera őt mutatta a kispadon, és a nagy képernyőn mi magunk is láttuk, hogy sír. Az egész stadion vele foglalkozott, a két szurkolótábor együtt bátorította. Akkor határoztuk el és mondogattuk is egymásnak, hogy meg kell nyernünk érte ezt a trófeát.”

Az Albiceleste végül Lautaro Martínez 112. percben szerzett góljával, hosszabbításban győzte le 1-0-ra Kolumbiát és megőrizte kontinensbajnoki címét.

Az argentin válogatott az elmúlt három évben már a negyedik trófeáját nyerte: a 2021-es és az idei Copa América mellett ugyanis 2022-ben megnyerte a világbajnokságot és az Interkontinentális Szuperkupát. Az együttes az elmúlt öt évben 62 mérkőzésből csupán kettőt (!) vesztett el úgy, hogy a csapatkapitány újabban kényszerű okokból egyre többször szorul háttérbe.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!