Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Cruz Azul az utolsó pillanatokban mentett pontot a Toluca ellen – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Aperturájának negyedik fordulójában a listavezető Cruz Azul az ugyancsak jól teljesítő Deportivo Tolucát látta vendégül…

(Photo by Manuel Velasquez/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) szombatról vasárnapra virradóra játszott élmezőnybeli rangadóján a Cruz Azul és a Deportivo Toluca nagy küzdelemben 1-1-es döntetlenre végzett egymással. Az első játékrész nagy részében a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, de a legnagyobb lehetőségeket is elpuskáztak, miközben a Toluca több veszélyes ellentámadást is vezetett. A 38. percben a vendégek a vezetést is megszerezték egy kontra végén, amikor Paulinho átadásából Maximiliano Araújo lépett ki és lőtt Mier kapujába. A ráadásban Giakoumakis esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adott büntetőt, így a vendégek egygólos vezetésével zárult az első játékrész. A Cruz Azul a szünet után is tovább nyomott az egyenlítésért, de csak elvétve tudott helyzetbe kerülni, a Toluca zártan védekezett. Végül a házigazda igyekezete a hajrában kifizetődött, a 89. percben Giakoumakis lefejelt labdáját Ángel Sepulveda ugyancsak fejjel juttatta közelről a hálóba, így egy pontot otthon tartottak.

A háromból három győzelemmel rajtoló Cruz Azul százszázalékos mérlegét bár elvesztette, a veretlensége megmaradt, és továbbra is tartja vezető helyét a bajnokságban, míg a “vörös ördögök” nyolc ponttal a negyedik helyet foglalják el.

Cruz Azul – Deportivo Toluca 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Sepulveda (89.), ill. M. Araújo (38.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore